TUNTIKUVAUKSET

päivitetty 7.8.2023

Huom! Kaikki tunnit eivät ole tarjolla kaudella 2023-2024.
Katso lukujärjestyksestä toteutuvat tunnit.

Lastentanssi 3-4v & 5-6v:
Tanssitunnilla lapsi oppii olemaan ja toimimaan ryhmässä. 
Oma keho ja sen hallinta tulevat tutuiksi. Tasapaino, ryhti, rytmitaju ja ilmaisutaito kehittyvät tanssiliikunnan ja leikin avulla. 5-6 -vuotiaiden tunnilla opitaan lisäksi myös tanssin perusteita. Tunneilla hiukset pidetään kiinni ja asuna tytöillä on omavalintainen ja mieluinen tanssipuku & pojilla esim. shortsit ja t-paita. Oma vesipullo on hyvä olla mukana.

Lastenjazz 1-2 (7-12v):
Taso 1 = uudet oppilaat, sekä noin 1-2v lajia treenanneet oppilaat. 
Taso ”tarkistetaan” vielä jokaisen oppilaan suhteen. 
Taso 2 = useamman vuoden lajia harrastaneet uudet ja vanhat oppilaat, sekä kisaryhmäläiset (L3 -kisa).

Lasten jazztanssitunnilla tutustutaan jazztanssin perustekniikkaan. Tunti sisältää myös venyttelyä, lihaskuntoharjoitteita, koordinaatiota kehittäviä harjoituksia, sekä vauhdikkaita tanssisarjoja. Isoimmat hypyt ja ympärimenot/piruetit tulevat myös tutuksi treenikuukausien aikana. Tunnilla hiukset pidetään kiinni ja asuna on t-paita/musta tanssipuku, sekä mustat jazzhousut. Jaloissa mustat jazztossut.

Lasten moderni/nykytanssi (7-12v):
Lapsi oppii tunnilla yleisesti tanssin perustekniikkaa, kehonhallintaa, tanssillisuutta ja ilmaisua. Tunti sisältää erilaisia rullauksia/lattiaharjoituksia, eri liikelaatuihin tutustumista, tilankäyttöä ja improvisaatiota unohtamatta. Tunnilla paljaat varpaat.

Contemporary/show/lyrical nuoret 12-15v:
Tunti painottuu tanssisarjoihin, ilmaisuun ja liikkumisen iloon. Tunnilla yhdistellään eri lajien liikkeitä ja tyylejä. Oppilailla toivotaan olevan esim. muutamien vuosien harrastustaustaa tanssillisen liikunnan parissa.

Jazz kisaryhmä nuoret 12-15v:
Tunti on tarkoitettu Jazz nuoret -ryhmäläisille. Tunnille osallistuminen on sitova ja työskentely on tavoitteellista. Tunnilla rakennetaan koreografioita, joilla osallistutaan erilaisiin tanssitapahtumiin ja -kilpailuihin. Tunnin pariksi sopii loistavasti Dance Fysio nuoret -treenitunti. Kysy lisätietoja Marjolta!

Lasten Move & Dance:
Vauhdikas ja mukaansatempaava tanssitunti hyvän musiikin kera. Tunnilla lapsen ketteryys, koordinaatio, rytmitaju ja tietysti myös tanssin perustekniikka kehittyvät. Tunti on erittäin hyvä lisätunti lauantain jazztunneilla treenaaville.

Lasten steppi (7-12v) yhdistettynä bodydrummingiin:
Taso 1 = uudet oppilaat, sekä noin 1-2v stepanneet oppilaat
Taso 2 = pidempään lajia harrastaneet

Tunnilla tutustutaan stepin perusiskuihin ja -askeleihin. Tasapaino ja rytmitaju kehittyvät helppoja askelkuvioita harjoittelemalla. Musiikki, jota tunnilla käytetään, on monipuolista ja se tutustuttaa samalla oppilaan myös lajin eri aikakausiin. Nahkapohjaiset ”kopisevat” kärki- ja kantaraudoilla vahvistetut kengät auttavat iskujen kuuluvuudessa. Kenkien hankinnasta kannattaa keskustella ensin Marjon kanssa, sillä Tanssistudiolta saattaa olla sopivan kokoisia, käytettyjä, steppikenkiä myynnissä.

Lasten bodydrumming (7-12v) yhdistettynä steppiin: 
Taso 1 = uudet/vain vuoden lajia harrastaneet
Taso 2 = useamman vuoden lajia harrastaneet

Hauska tunti rytmin parissa! Tunnilla opiskellaan lajin perustekniikkaa ja liikemateriaalia, historiaa ja tyylieroja. Käsillä kehoon tehtyjä iskuja ja taputuksia yhdistellään helppoihin askelkuvioihin ja näin saadaan aikaan hauskoja tanssipätkiä. Rytmitaju ja koordinaatiokyky kehittyvät huimasti tuntien myötä ja fiilis tunneilla on rento. Tunti sopii erittäin hyvin myös pojille. Tunneilla paljaat varpaat.

Alkeistaso 1 ja alkeisjatko 2 yleisesti:
Tunneilla tutustutaan jazztanssin perustekniikkaan. Tunnit sisältävät myös venyttelyä, lihaskuntoharjoituksia, tasapainoa ja koordinaatiota kehittäviä harjoituksia, sekä tietysti myös vauhdikkaita tanssisarjoja. Tuntisarjat vaihtuvat kuukausittain. Alkeistason tunnilla oppilaalla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta lajista. Alkeisjatko 2 tunnilla taso on hieman vaikeampi ja vaativampi. Alkeisjatkon tunnilla oppilas on harrastanut lajia aikaisemmin tai ollut muuten aktiivinen tanssin/vastaavan liikunnan/voimistelun parissa, jolloin kehontuntemus on jo paremmin hallussa.

Ladyjazz:
Tasoltaan Ladyjazz on alkeistaso 1 ja alkeisjatko 2 tunteja vastaava. Tunnilla treenaa kaikenikäisiä aikuisia tanssinharrastajia. Fiilis tunnilla on ihanan positiivinen, rento ja vuorovaikutteinen. Treeniä tehdään motivoituneesti ja keskittyneesti. Tunnille ei ole ikärajaa, vaan se kutsuu kypsemmänkin tanssinharrastajan joukkoon mukaan. Tunnilla käy treenaamassa mm. tanssivien lasten äitejä, aiemmin nuoruudessa tanssia harrastaneita ja lajin pariin takaisin palanneita opiskelijoita/synnytyksestä palautuvia tai yleiskuntoaan muutenvaan ylläpitäviä tanssin ystäviä. Iso suositus!

Jazztanssi jatkotaso 3:
Tunti sisältää perusteellisen lämmittelyn, rullaukset, pliét, hypyt, syvemmät venytykset, isolation- ja tasapainoharjoitukset, piruetit, isot hypyt, sekä tanssisarjoja. Perustekniikka tunnilla on jo hallussa. Tuntisarjat vaihtuvat kuukausittain. Jatkotason tunnilla oppilaan tulee olla harrastanut lajia aktiivisesti ainakin 2-3 vuotta.

Jazztanssi jatko-edistyneet 4:
Tunti pyrkii olemaan rakenteeltaan lähempänä edistyneiden jazztunnin tasoa. Sarjoja työstetään kuitenkin tunnilla rauhallisemmin ja hitaammassa temmossa.

Jazztanssi edistyneet 5:
Tunnin rakenne on sama, kuin jatko-edistyneiden tason tunnilla. Rullaukset, pliét, perustekniikka/piruetti/hyppy/tanssi -sarjoja. 
Sarjat, joita tunneilla tehdään, ovat tekniseltä tasoltaan paljon vaativampia ja pidempiä. Tuntisarjat vaihtuvat kuukausittain. Edistyneen tason oppilaan tulee olla harrastanut lajia aktiivisesti jo useamman vuoden ajan. Uudet oppilaat tulevat edistyneisiin jazz jatko-edistyneet 4 -tunnin kautta.

Stepin yleiskuvaus:
Kaikilla steppitunneilla opiskellaan, stepin tasosta riippumatta, myös kehonrytmiikkaa & bodydrummingia.

Steppi 1 & 1/2:
Tunnilla opiskellaan stepin perusiskuja ja -askeleita. Tasapainoa ja rytmitajua kehitetään useiden eri askelkuvioiden ja rytmiharjoitusen parissa. Musiikki tunnilla on monipuolista ja se tutustuttaa samalla oppilaan myös lajin eri aikakausiin. Tasolla 1/2 annetaan uusille oppilaille perustekniikkaan liittyviä harjoituksia ja ns. ”vanhoille” samoja harjoituksia, hieman vaativammalla rakenteella.

Steppi 2: 
Tunti on tarkoitettu stepin alkeet hallitsevalle ja tunti on tasoltaan vaikeampi ja haastavampi kuin aloittavat.

Steppi 3:
Tunnilla oppilas hallitseee stepin perusiskut ja askeleet ja osaa itsenäisesti myös työstää niitä. Pohjana vähintään 1-2 vuoden aktiivinen treenaus. Time-stepit ja rutiinit tulevat tutummiksi ja improvisaationkin osuutta tunnin kulussa lisätään.

Steppi 5:
Tunti on tasoltaan vaativa. Sarjat, joita tunnilla tehdään, ovat nopeutta ja teknistä varmuutta kehittäviä/ylläpitäviä. Tunnilla treenaavalla oppilaalla on jo tuntemusta stepin historiasta ja erilaiset time-step kuviotkin sujuvat. Tunnilla tehdään erilaisia tanssisarjoja ja volyymi/”sävy”-harjoituksilla, improvisaatiota unohtamatta, saadaan myös lisäpotkua sisältöön.

Steppi 4/5 koreografiatunti:
Aktiivisimpia steppareitamme varten räätälöity koreografiatunti. Tunnilla tanssitaan monipuolisesti musiikin pyörteissä ja tunti on teknisesti haastava.

Bodydrumming aikuiset avoin taso:
Bodydrumming -tunnilla tehdään liike- & tanssisarjoja, joissa rytmi rakentuu käsien kehoon kohdistuvilla iskuilla sekä jalkojen iskuilla. Rytmitaju ja koordinaatiokyky kehittyvät huimasti opintojen aikana ja lihaskuntokin paranee siinä samalla. Fiilis tunnilla on rento ja kannustava. Tunti ei edellytä aiempaa tanssikokemusta.

Moderni/nykytanssi aikuiset aloittavat & alkeisjatko 1 & 2:
Tunnilla opitaan yleisesti tanssin perustekniikkaa. 
Tunti ei perustu mihinkään tiettyyn modernin/nykytanssin tyylisuuntaan. Tunti sisältää erilaisia rullaus ja painonsiirtoharjoituksia, lattiasarjoja, sekä improvisaatioharjoituksia. Keskikehon koonto & release -harjoituksilla vahvistetaan keskikehoa ja sen liikkuvuutta. Liikkeiden eri volyymit ja tilankäyttö tulevat tutuiksi. Tunti on melko fyysinen ja näin ollen parantaa myös hapenottokykyä. Tunti on monipuolinen liikelaajuutta ja hengittävyyttä kehittävä. Suosittelen!

Moderni/nykytanssi jatkotaso 3:
Tunnilla oppilas hallitsee tanssin perustekniikan ja 1 & 2 -tason perusharjoitukset. Oppilas on sinut oman kehonsa liikkuvuuden ja ilmaisun kanssa.  
Tunnin edetessä erilaiset tilassa liikkuvat harjoitukset ja koreografiapätkät vievät mukanaan ja näin tanssin monipuolinen ja värikäs maailma on vahvasti läsnä.

Moderni/nykytanssi jatko-edistyneet 4/5:
Oppilas hallitsee edellämainitut harjoitteet varmemmin ja on myös ilmaisullisesti varma ja vahva.

Move & dance -tunnit:
Liikkuva jazztanssitunti. Tunnille osallistuvien oppilaiden tulee lämmittää lihaksensa etukäteen (pakarat, reidet, nivuset…). Tunnilla opetellaan tanssisarja, jota työstetään kaikkiin ”ilmansuuntiin”. Sarja tanssitaan niin oikealla, kuin vasemmallakin puolella aloittaen. Move & dance -tunti kehittää tanssillisuutta ja liikkuvuutta, sekä tietysti myös hapenottokykyä. Nappaamisnopeus, lihaskunto ja kestävyys paranevat taatusti. Liikkuvuus, pehmeys, nopeus ja räjähtävyys ovat sopivia termejä tunnin kuvaamiseen. Taattu hikitunti!
Tunnilla oppilaan tulee hallita jazztanssin perustekniikka, jotta liikkuminen vauhdikkaissa sarjoissa on helpompaa ja turvallisempaa. Sarjat vaihtuvat joka tunti ja tanssija voi tasonsa mukaan ”ottaa vapauksia tulkinnassa”. 

Move & dance 2:
Tasoltaan 2 = alkeisjatko. Tempoltaan Move & dance 2 on hieman rauhallisempi ja tunnilla tehtävää sarjaa työstetään rauhallisemmin.

Move & dance ”Lyrical” 3/5:
Tunti on Studion move & dance -tunneista ilmaisullisin ja mukana on myös moderni/nykytanssi, sekä contemporarya.

Move & dance ”Funky”:
Haastavia yksityiskohtia ja show-elementtejä sisältävä tunti. Kehon isolation ja irtonaisuus hyvin läsnä.

Dance Fysio nuoret tanssijat 12-15v & aikuiset:
Dance Fysio -tunti on suunniteltu sekä tanssin tueksi että myös vastapainoksi. Tunnilla vahvistetaan kehoa sekä tanssilajille ominaisia osa-alueita, kuten aukikiertoa ja kehon linjauksia. Tunneilla keskitytään kehonhuoltoon, voimaharjoitteluun sekä liikkuvuusharjoitteluun.

Nuorten (12-15v) kohdalla voimaharjoittelun ohessa painotetaan etenkin kehonhallintaa sekä kontrollia. Aikuisten tunnilla pääpaino on puolestaan enemmän voima- ja liikkuvuusharjoittelussa.

Tunnilla harjoittelu on aina kokonaisvaltaista ja usein melko hikistä. Toisinaan tunnilla on myös rauhallisempi tahti kuukauden teemasta riippuen. Tunti sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lajia tukevasta harjoittelusta sekä kehonhuollosta. Monipuolinen harjoittelua tanssin tukena vahvistaa sekä huoltaa kehoa, ja edesauttaa vammojen ennaltaehkäisyssä. Tunnin opettajana on fysioterapeutti Anni Laitinen Dance Fysio. Tunnille voi halutessaan tulla myös korvaamaan poissaoloja!

Stretching avoin taso:
Tunti pidetään 1 x kuukaudessa poissaolojen korvaamiseen. Tunnilla keskitytään parantamaan kehon venyvyyttä, tasapainoa, linjauksia, sekä ryhtiä. Tunnilla tehdään rauhallisia ja monipuolisia perusvenytyksiä tasapuolisesti koko keholle suunnattuina, välillä tilassa liikkuen tai tangolla venyttäen, mutta myös perinteisesti lattialla maaten. Tärkeää on, että jokainen kuuntelee rauhassa omaa kehoaan venytysten aikana ja kehittää näin omaa hyvinvointiaan. Muistattehan, että ei tarvitse olla notkea osallistuakseen tälle tunnille! 🙂 Tunti on hyvä esim. lastentanssi 3-4v ja 5-6v oppilaiden vanhemmille lastensa poissaolojen korvaamiseen. ps. Lukuvuonna 2022-2023 tarjolla on myös streching-kortti!

Tekniikka/tankotunti 1 & 2:
Tunnilla keskitytään pääasiassa balettitangon ääressä, sekä keskilattialla työskentelyyn. Tunti keskittyy lantion asentoon ja työstöön, aukikiertoon, jalkateriin, kehon linjauksiin, venyvyyteen, keskivartalon pitoon jalannostoissa. Tekniikka/tankotunti 1 sopii tanssijoille, joiden tanssitekniikka ei ole vielä niin varmalla pohjalla. Tekniikka/tankotunti 2 on tehokas tunti aktiivisimmille ja perustekniikan jo hallitseville oppilaille.

Produktiotunti:
Koreografiatunti Tanssistudion produktioryhmäläisille tulevia kisoja/esityksiä varten. Oppilaat kutsutaan tunnille erikseen koreografioiden tarpeiden mukaan. 
Tunti ei ole maksullinen.

Scroll to Top